Zo gaan we te werk

Pand opknappen

Nadat we het pand gekocht hebben, kan het transformeren beginnen. We gaan om de tafel met onze vaste architecten en interieur stylisten om alle mogelijkheden te bekijken. Als uiteindelijk alles perfect is uitgetekend kan de aannemer beginnen met klussen.

Als die oude bruine keuken eruit is, de vloer weg is en er muren gesloopt zijn, zodat we alle ruimtes optimaal kunnen benutten, kan het opknappen echt beginnen. We kiezen hierbij voor een eigentijdse en trendy inrichting. Helemaal naar deze tijd, zodat we zeker weten dat het pand straks goed in de markt ligt.

Het liefste kopen we oude en karakteristieke panden. Erg mooi, maar vaak niet goed geïsoleerd. Daarvoor hebben we Martin, onze specialist op het gebied van duurzaamheid in huis! 

MARTIN aan het woord

Bij de materialen die we gebruiken denken we altijd twee keer na: waar komt het vandaan en hoe kunnen we dit hergebruiken.

DUURZAAM

Het verduurzamen van bestaand vastgoed

Bij Pand & Klaar vinden we duurzaamheid belangrijk. We proberen onze projecten dan ook altijd zo duurzaam mogelijk op te leveren. Onze Martin heeft een achtergrond in productontwikkeling en de elektrotechniek en houdt zich hier het meeste mee bezig. Zo werken wij samen met een warmte-technisch adviesbureau om samen te sparren over de meest efficiënte opties. Ook houden we overleg met een vooraanstaand Zweeds bedrijf, om het maximale uit de producten te halen. Samen met dit soort partijen houden we projecten tegen het ‘groene licht’. 

 

Zowel een historisch pand als een nieuwbouwcomplex kunnen op hun eigen manier groener. Hierdoor kunnen ze ook vaak efficiënter en goedkoper verwarmd worden (hogere COP)Daarnaast wegen we (zéker bij renovatie of transformatieprojecten) af, hoeveel waarde er nog in bepaalde producten zit. Misschien is het wel beter om een gasketel van 5 jaar oud niet meteen af te danken, de grondstoffen hiervoor zijn namelijk ook ergens uit een mijn gewonnen. Als we toch kiezen voor nieuwe producten, denkt Martin bij alle materialen twee keer na wat de impact op het milieu is, waar het vandaan komt en hoe we het na een mooi leven in de bouw kunnen hergebruiken. 

 

 

zo ziet dat er uit

Enkele impressies

Over PAnd & klaar

Jong en enthousiast

Wij zijn Pand & Klaar. Een jonge onderneming met grote passie voor het transformeren en renoveren van woningen.

 

Open communicatie, transparantie en duurzaamheid vinden we belangrijk. We proberen met onze creatieve blik altijd mogelijkheden te zien om een bouwval te transformeren naar een eigentijds pand. 

 

 

 

 

PAND & KLAAR

Zo gaan we te werk

Pand kopen

Komen we een pand tegen waar ons hart sneller van gaat kloppen? Kopen! We vinden de panden door gebruik te maken van onze eigen- en van openbare systemen.  

Pand opknappen

Met ons vaste team maken we een perfect ontwerp om het pand nieuw leven in te blazen. Onze vaste mensen knappen het pand vervolgens op naar een eigentijdse woning. 

Pand klaar

Als het pand volledig is getransformeerd tot een eigentijdse, kant-en-klare woning, gaat het in samenwerking met één van onze vaste makelaars weer terug in de verkoop.